::♥ hepy bufday Nur Masturah zulkapli ♥::


nah kek ang...khas untuk ang sorg jaa..

:: hepy bufday Nur Masturah zulkapli  ::
sory lambt wish no....
apa pun aku x lupa kawan2aku hihi..

..friend forever..

:: Di Sebalik Kegagalan Ada Kejayaan ::

:: Di Sebalik Kegagalan Ada Kejayaan ::

btul kata MAK tanpa usaha kita tidak akan berjaya...
Pada tahun 2010 x silap aku..aku ditempatkan di
 POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN....
masa tu aku ambik kos RANGKAIAN (IT)
aku mula blajaq laa bab it ny tp apa pun x msuk pala x pham...heheh
lepas exam sem 1....tup tup kputusan kuaq....mcm nak luruh jantung aku dbuatnya
aku x cek kputusan sbb aku bertolak gp pahang ada knduri 
tp kawan aku yg cek..dia ckp aku fill hardware...
hah hancuq hati aku...tp apa nak wat da terlambat untuk mnyesal kan3...



masa sem 2 pulak sama jugak...aku tetap truskan usaha aku....aku pass da subjek sem 1..almamduliilah...aku truskan usaha aku tp sapa yg tau kan dalam hati ni mcm ada rasa dipinggir ngan kawan3 sbb aku kna g kelass sorang2 kawan n mak n abah jaa bg smangt kat aku....exam sem 2 pun aku fill gak....tp sku tpp sabaq untuk teruskan lg usaha aku sbb aku nak segulung dip untuk mak n abah aku..

.

aku teruskan dengan sem 3 dgn harapan aku akan terus berjaya.....aku x kisah da orang nak ckap apa janji aku lulus dalam exam.....masa dekat2 exam tu aku sampai x tidoq laa tkut punya pasal...mana nak pkiaq psai LI g da laa mata kredit ada 31 jaaa...ckup 42 bwu aku boleh g LI...aduhh makin exam makin serabut aku dbuatnya....hmmm aku asa mcm aku x dpt p LI..lantak laa janji aku kna bg lulus semua dulu bwu aku dpt p LI......masa exam aku baca buku..sabaq,tekun..pjuk diri kalu nak tido lpas exqam nanti boleh tidoq..sekarang masa dpan aku penting.....berdoa aku siang mlm...akhinya peperisaan berlalu mcm tu jaaa......
tpat 12 DISEMBER keputusan keluaq.....kwn3 aku semua atq msj tnya aku mcm mana neh....
huhhh.....mcm nak luruh jantung dibuatnya....bilaa aku bkak jaa...aku caqi dulu kat status tu perkataan GAGAL..tp x da punn upa..upanyaa aku lulus semua...dan mata kredit aku 46 mananya aku da bleh p LI..x sia2 kan usaha aku selama ny.....ALHAMDULILLAH....BETUL KATA MAK N ABAH WALAUPUN KAKAK GAGAL SEKARANG PERCAYALAH BAHAWA 1 HARI NANTI MESTI ADA KEJAYAAN...=)




Kita Kawan Sampai Mati

kawan..

semua orang ada kawan.. kawan nie ada macam-macam.. so, aku rungkaikan jenis kawan yang aku terpikir dalam mind ini :

- kawan baik
- kawan susah dan senang
- kawan biasa
- kawan istimewa [kekasih hati]
- kawan tapi musuh atau kawan HIPOKRIT
- kawan makan kawan atau kawan bunuh kawan
- kawan senang
- kawan susah
KAWAN sebetul-betulnya KAWAN[TRUE FRIENDS]


aku ramai kawan, semua orang aku senang nak berkawan kalau orang itu senang nak kawan ngan aku juga..... dan semua kawan-kawan aku ini kawan baik aku.. sebab kawan-kawan aku baik.. *baek ke?* so, aku assume mereka yang berkawan ngan aku ini kawn baik aku lorh.. 

aku x da musuh..... prinsip aku senang.. kalau rasa nak berkawan, teruskan..... kalau niat mmg tanak kawan ta payah kawan..... so, x da r dapat dosa.. sebab tak perlu nak pura-pura baik di depan padahal kat belakang pom.. pom..

so far, kawan2 aku wat masa ini OK dan tiada masalah lagi dalam berkawan.. masalah sikit-sikit, selisih paham tu biasa dalam mana-mana hubungan pon..... even da berkawen pon.. sedangkan atok dan nenek pon bertikam lidah, apatah lagi anak, cucu, cicit kan?

so, na cerita pasal kawan mmg ta akan habis sampai ke sudah.. t ada masa, jodoh, umur panjang aku akan ceritakan suka duka dalam berkawan nie.. aku ramai kawan baik tapi yang betul-betul haku rasa dia adalah kawan aku *TRUE FRIENDS* ta ramai.. cuma sorang dan bakal jadi dua.... yang kedua nie aku tengah mengadili adakah dia boley ke tahap *Top TRUE FRIENDS* aku.. ngee~



inilah kawan-kawan  *TRUE FRIENDS* n  *Top TRUE FRIENDS* aku.. heheh



ny NUR MASTURAH...kalo x da sehari boleh wat aku sunyi hahaha



AYU HAZWANI plak adalah tempat aku selalu bercerita....=)




ny pulak MAK (NUR IZANA)...pendiam orangnya =P



YAYA plak selalu wat aku tersenyun =)


ny plak MIER dialah tempat aku selalu mintak cita korea hehe...


ny plak MIRAkalo aku x gduh ngan dia shari x bleh duduk aku huhuhu..

kepada IZZAH...sori yaa aku x da gmboo kmo...soriee sngat3 tp kamoo kawan baek saye gak..=)


ny pulak classmate yg paling rapat ngan aku marni (kanan) aisyatul (kiri)....
diorang slalu tlong aku kalu aku da masalah....=)


ny plak da NUR FAIZAH da mcm KAKAK aku da..selalu bg nasihat,selau kongsi masalah...
selalu lpak ngan aku ptg3,bergelak..=)


gamboo yg last sekali neh...MUSLIM(kiri),SYAFIQ(kiri) diorang ny kawan lelaki yg selalu ambik berat pasal aku...terutamanya SYAFIQ...selalu bg nasihat,wat aku slalu tertawa...

setakat ny jelah aku mengupdate blog ny...da lewat ny mata pun da ngantuk...hehehe kepada kawan2 yg x tersenarai anda pun kawan saye gak hehehe...



FRIEND FOREVER

BinTang ada 5 pEnghujung,
PeTak ada 4 pEnghujung,
SeGi 3 ada 3 pEnghujung,
GariSan ada 2 pEnghujung,
hIdup ada 1 pEnghujung,
..................................tapI.......................................
"ak hrAp PERSAHABATAN kita tiada pEnghujung....."